с.Козирог 13-14.12.2008

Този уикенд Александър Янев, Татяна Виналиева и Тодорчо се включихме в проявата на колегите от Балкан Адвенчър на новата дупка “Сборна”, близо до с. Козирог.

13.12.08 Таня и Снежа (Саламандър Ст.Загора) картираха новата дупка – дължина 140м. при денивелация -14м.

Един отбор – Румен-София, Весела (Чеми) и още две лица (извинявам се, не им запомних имената ) копаха в при входните части на Сборна – резултат: влезли са в блокаж.

Втори отбор – аз, Любо и Бен – Пловдив копахме в съседен въртоп, започнат преди две седмици – резултат: разпробити и махнати няколко камъка на входа, удълбочена входна галерия, проникнато на около 5-6 м. По обяд се включи и Роко от Габрово.

14.12.08 Аз, Таня, Тошито, Роко и Снежа отидохме в района на с. Здравковец с цел обход, оглед и снемане на  GPS координати на известни и неизвестни въртопи. Резултат: обходени всички интересни места, попаднахме на няколко обещаващи, неизвестни на Роко въртопа. Преоткрихме един 10 метров вертикален кенеф.

Другите са копали във вчерашният въртоп, съседен на Сборна. Проникнали са около 15 м. и са спряли пред камък, който се нуждае от разпробиване. Не са го махнали поради липса на време. Така че може да се каже, че има още по-нова дупка! 🙂