Уикенд-а 15-16.11.2008

В съботата се бяхме разбрали да отидем и да “оправим” пършивките до с. Калотина, които намерихме при обход миналата година. Събра се отбор – аз, Боян Шанов, Калина Петрова-Шанова, Татяна Виналиева и Тодорчо.

.Дупките са толкова “огромни”, че се наложи да се картират от по един човек. Изключение направи проходната такава, в която спокойно можеха да се разходят трима едновременно. 🙂 На всеки се падна по една пършивка. Освен това се качихме на платото и Боби намери поредното дупче за копане. Копахме колкото копахме, но до нищо съществено не стигнахме. Кофтито е, че въртопа е твърде близо до ската и най-вероятно няма да излезе нещо по-впечатляващо. Както и да е. Свършихме си работата и отпрашихме към София.

На другия ден в 9,00 ч. се събрахме на автогара “Овча Купел” аз,  Боян Шанов, Татяна Виналиева, Тодорчо, Мария (Мара), Александра Василева, Десислава Василева, Васил Марков и Стоян.

Васко и Деси влезнаха в Духла с идея да си намерят пътя до “Стреза” и “Паламудите”. А останалите бодро почнахме да копаем на два обекта близо до реката. Доста бързо установихме тясната безперспективност и на двата. Мара, Боби, Алекс тръгнаха да издирват на връо на баира стар академишки изкоп, а другите си направихме разходка – обход на околните баирчинки (без резултат). Както се оказа по-късно и другата група не могла да намери изкопа.

В крайна сметка успяхме да си уцелим времената трите групи и се сбрахме по едно и също време при колите. Пийнахме по биричка в кръчмата и си тръгнахме.