Уикенд-а 22-23.11.2008

петък тръгнахме към сбора на председателите аз, Татяна Виналиева (като наблюдаващ председател на АСКС), Тошито, Иво Тачев и Боян Шанов. Стигнахме късно вечерта, но успяхме да намажем нещо от вечерята.

На другата сутрин с  Любомир Георгиев (Балкан Адвенчър) тръгнахме към уговорената среща в с. Здравковец с Росен Терзийски (Роко от ПК Стринава) и Снежана. Целта беше да продължим картировката в Рочова дупка.

Събрахме се на мегдана на селото и то взе, че заваля дъжд. Докато се наумуваме какво да правим, опънахме на завет в спирката една карта на района с нанесените дупки. Към нас се прилепи един местен чичо и от дума на дума Роко май си намери да купи къща в селото. След огледа на къщата все пак решихме да отидем в дупката пък там каквото сабя покаже.

Междувременно дъждът обърна на сняг.

Любо с джипката реши, че непременно трябва да я паркира възможно най-близо до пещерата и там се преоблякохме. Влязохме в Рочова, където приятно ни изненада липсата на обичайната рекичка на входа, така че доволно поработихме 4 часа и излязохме съвсем в рамките на обявеното контролно време.

Роко бързаше за откриването на някаква изложба, но…. натрупания сняг върху туфите с трева възпрепятства куфтурното мероприятие. Защото се наложи цял час да бутаме джипката по хлъзгавата трева, докато излезем на черния път.

В неделята направихме малка разходка по баира над “Бачо Киро” и попаднахме на една цепка, която се оказа, че иманярите я борят. Тръгнахме си ранния после обяд и без инциденти се прибрахме.